Spröda havrekakor

Spröda havrekakor i burkEtt recept som kom till av misstag – hjorthornsaltet stod framme efter dröm-bak och utan att tänka kom det hjorthornsalt istället för bikarbonat  i degen. Resultatet blev superspröda havrekakor

Spröda havrekakor – recept

200 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk hjorthornsalt
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl russin

 

Havrekakor - bakning

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Går lättast med elvisp
  2. Blanda övriga ingredienser och rör ner i smör/sockersmeten.
  3. Forma till en rulle och låt den ligga inplastad i kylen ett par timmar.
  4. Skär degen i skivor (originalreceptet anger 25 stora kakor).
  5. Lägg dem glest på plåt, de flyter ut.
  6. Grädda i 200 grader ca 8-10 minuter.

Ladda ner receptet på: Spröda havrekakor som pdf-fil