Rabarbersaft, kallrörd

Flaska med kallrörd rabarbersaft

Nej, kallrörd rabarbersaft är ingen kaka men väldigt gott till kakor. Har man rabarber brukar man få ganska mycket. Mot slutet av säsongen är de inte alltid lika goda att äta men passar fortfarande utmärkt till att göra saft av.

 

Kallrörd rabarbersaft – recept

3 liter rabarber i små bitar, behöver inte skalas
2 citroner i skivor
40 g citronsyra
2 liter hett vatten
1 kg socker

  1. Varva rabarber och citron i en hink.
  2. Häll över det heta vattnet. Låt svalna lite.
  3. Rör ner citronsyran.
  4. Låt det stå övertäckt 1-2 dygn, gärna svalt eller kallt
  5. Sila saften
  6. Tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Det tar en stund mer rör på bara, till slut löser sig allt.
[box type=”alert” style=”rounded”]Kallrörd saft är inte lika hållbar som kokt men smakar oftast mer. I kylen håller den en vecka så resten får man frysa in.[/box]

Ladda ner receptet på: Rårörd rabarbersaft som pdf-fil